You are viewing an old website. Please visit johanronsse.be for an overview of my projects.

MFA in Interaction Design

11 February 2009, 22:08 |

Als er één studierichting is die er zwaar de moeite uitziet is het wel MFA in Interaction Design, een nieuwe richting aan de School of Visual Arts in New York. Onder de faculteit enkele klinkende namen als Christopher Fahey, Jason Santa Maria, Khoi Vinh en natuurlijk Zeldman. Al weet ik niet of ik daar wel graag les van zou hebben, van die laatste.

Om toegelaten te worden zijn er een aantal voorwaarden:

  • Een sterk portfolio, met 20 voorbeelden van gedaan werk
  • Een bachelordiploma van een Amerikaanse universiteit/hogeschool
  • Drie letters of recommendation van leerkrachten of professionals
  • …en nog een aantal kleinere zaken zoals een bewijs dat je de Engelse taal meester bent

Daarnaast moet je in de Verenigde Staten wonen en een goeie 23,000 euro per jaar op tafel kunnen leggen. Ik ben er zeker van dat er wel een paar omweggetjes te maken zijn, maar toch: het lijkt me onhaalbaar om dit ooit te doen. Een spijtig gegeven vind ik dat.

Maar niet getreurd: dankzij de wonderen van het internet kan de autodidact in u mee profiteren van de leerstof. Hier alvast een lijstje boeken die je volgens the faculty gelezen moet hebben. Designing Interactions ligt al klaar op mijn nachtkastje.

Eén reactie op “MFA in Interaction Design”


Reacties gesloten

Het is niet meer mogelijk om reacties te geven op dit bericht. Na plaatsing is het gedurende 2 weken mogelijk om te reageren. Dit om de kwaliteit van de uiteindelijke post hoog te houden en spam tegen te gaan. Mocht je toch nog (persoonlijk) willen reageren, zie de contactpagina.